برخي از ديپلمات هاي تيم مذاکره کننده هسته اي به عنوان سفير در ساير کشورها مشغول به کار شده اند.
به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ نگاهي به گذشته در خصوص مذاکرات هسته اي کشورمان با 6 کشور که به مذاکرات با 1+5 معروف بود حاکي از حضور يک تيم ديپلماسي در اين مذاکرات بود که اغلب از سوي وزارت خارجه براي اين موضوع تعيين و انتخاب شده بودند.
در اين تيم غير از «محمد جواد ظريف» وزير خارجه کشورمان که به عنوان رئيس دستگاه ديپلماسي در اين مذاکرات حضور داشت و مديريت مذاکرات از سوي ايران را بر عهده داشت، «سيد عباس عراقچي» معاون وزير، «مجيد تخت روانچي»، «حميد بعيدي نژاد»، «اميرحسين زماني نيا» و دو حقوق دان به همراه «علي اکبر صالحي» رئيس سازمان انرژي اتمي ايران حضور داشتند.
سرنوشت ديپلماتهاي هستهاي چه شد؟
اما سرنوشت اعضاي تيم مذاکره کننده هسته اي چه شد؟ از سرنوشت خود برجامي که حاصل مذاکرات بود بگذريم و هر روز کشورهاي غربي از جمله آمريکا و کشورهاي اروپايي سعي در کارشکني براي عدم انجام تعهدات برجامي مي کنند و در آخرين مرحله دست به هر اقدامي زدند که تحريم تسليحاتي بنابر آنچه در برجام مقرر شده بود انجام نشود، به سرنوشت خود اعضا مي رسيم.
اين روزها ديگر از اعضاي تيم هسته اي مانند گذشته آن سر و صدا بلند نمي شود . برخي از اين ديپلمات ها مانند عباس عراقچي که از جمله رسانه اي ترين اعضاي تيم هسته اي بودند اين روزها بيشتر سکوت پيشه کرده اند و کار اطلاع رساني بيشتر بر عهده سخنگوي دستگاه ديپلماسي است.
جالب است که اغلب ديپلمات هاي تيم مذاکره کننده هسته اي به عنوان سفير در ساير کشورها مشغول به کار شده اند. در همين رابطه، «حميد بعيدي نژاد» که حامي سخت برجام بود و در توئيتر همواره سعي مي کرد به حواشي و انتقادات نسبت به اين سند توافق پاسخ دهد، سفير ايران در انگليس شد. وي تا مدتي بعد از اينکه به لندن رفت نيز سعي کرد همان رويه حمايت از برجام را ادامه دهد و حواشي مربوط به سياست خارجي ايران مربوط به کشور انگليس را نيز در صفحه توئيتر خود مورد توجه قرار داد و به آنها پاسخ گفت.

همچنين، «اميرحسين زمانينيا»، سياستمدار و ديپلمات ايراني است، که هماکنون در دولت دوازدهم، بعنوان معاون امور بينالملل و بازرگاني وزير نفت فعاليت ميکند. او پيشتر در دولت هشتم و دولت يازدهم، از اعضاي تيم مذاکرهکننده هستهاي ايران بشمار ميآمد و در فاصله سالهاي ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ نيز سفارت ايران در مالزي را برعهده داشت.
از سوي ديگر، «مجيد تخت روانچي» که از اعضاي برجسته تيم مذاکرات هسته اي کشورمان بود که زماني معاونت اروپا و آمريکاي وزارت خارجه را بر عهده داشت و در حال حاضر در سمت سفير و نماينده ايران در سازمان ملل در حال فعاليت است. بيماري وي در برهه از زمان حواشي خاصي را بوجود آورد. در مهرماه ۱۳۹۸، تخت روانچي هيئت ايراني را در اجلاس سالانهي سازمان ملل همراهي نميکرد.
مدت کوتاهي بعد مشخص شد که وي به بيماري سرطان مبتلا شده بوده و در بيمارستاني در نيويورک بستري بود. ظريف درخواست ملاقات وي را داشت اما دولت ايالات متحده اين درخواست را نپذيرفت و گفت که ايران بايد يک زنداني آمريکايي را آزاد کنند تا با اين ملاقات موافقت شود.

عراقچي سفير مي شود؟
اما چهره شاخص ديگري که در مذاکرات هسته اي در دولت يازدهم حضوري چشمگير به عنوان معاون وزير خارجه و بعدها به عنوان رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام منصوب شد، «سيد عباس عراقچي» بود. عراقچي تا پايان مذاکرات هستهاي ايران و دستيابي به برنامه جامع اقدام مشترک ، به عنوان مذاکرهکننده ارشد در متن مذاکرات حضور داشت و پس از ظريف، نفر دوم ايران در مذاکرات محسوب ميشد.
وي که اين روزها کمتر از قبل در رسانه ها آفتابي مي شود، بازهم زير ذره بين افکارعمومي قرار دارد.
اين روزها زمزمه هايي درباره سفير شدن آقاي ديپلمات در شبکه هاي اجتماعي و فضاي مجازي وجود دارد. البته اين موارد پيشتر هم در رسانه ها مطرح شده بود اما هنوز عراقچي در معاونت امور سياسي وزارت خارجه در حال فعاليت است.
با اين حال به نظر مي رسد که غير از عراقچي اغلب ديپلمات هاي هسته اي با حکم سفارت به کشورهاي ديگر سفر کرده و مشغول به کار شده اند. اين روزها که بسياري مطالبات جدي از برجام دارند کم رنگ شدن اين افراد در رسانه ها و همچنين عدم پاسخگويي جدي مانند گذشته و حمايت از برنامه جامع اقدام مشترک محسوس است.
انتهاي پيام/